Nieuws | Meer over ons | Programma NGP | Day Clinic | Verslagen | Contact

Follow us:

Welk Jaar?


 

2014

Porto Pollo (Sardinië)
Brouwersdam (Nederland)

Brouwersdam (Nederland)

Voor het 2 de jaar op rij werd er een NGP clinic georganiseerd aan de Brouwersdam tijden de eerste week van juli. Door de kleinere groep was de begeleiding meer intense en verbeteringen gebeurde zelfs nog sneller. Beide deelnemers waren 16 jaar oud en zeer gemotiveerd om zoveel mogelijk op het water te staan wanneer mogelijk.

Michiel zijn doel aan het begin van de week was om zijn gijpen en positie te verbeteren, en uiteindelijk ook zijn eerste helitacks te leren. Vanaf dag 1 begon hij er meteen aan en door exact te doen wat coach Dieter zei tijdens het velen oefenen werden vorderingen snel gemaakt. Tegen het midden van de week gingen de gijpen zo goed als perfect en tegen het einde werden zelfs zijn helitacks zo constant dat hij zelf zijn eerste upwind 360 landen. Het gevolg na een lange week waren 9 open blaren en een hele groot lach op Michiel zijn gezicht.

Wout de andere deelnemer traint mee in de Bic Techno classe en had duidelijk meer windsurf ervaring dan Michiel. Dit maakte het voor de handen iets minder pijnlijk, verder was Wout best bescheiden over zijn niveau and had oorspronkelijk dezelfde doelen wat Michiel. Meteen was duidelijk dat vanaf dag één Wout alles al kon wat Dieter had uitgelegd binnen een paar pogingen. Uiteindelijk wist Dieter 2 moves te vinden waar Wout toch wat meer oefening voor nodig had. Het laatste deel van de Lolypop (fin first downwind 360) en de Gecko. Tijdens de laatste dag had hij de eerste eindelijk beet en bij de Gecko kwam hij zo dicht als je eigenlijk maar kunt komen, het met andere woorden net niet afmaken.. Tijdens de kleine moment van planeren ging hij ook voor zijn eerste airjibe’s en we zijn er zeker van dat hij in de toekomst nog snel zeer veel zal bijleren.

Buiten al het varen was er nog voldoende tijd om andere activiteiten te doen. Woensdag was de dag zonder wind en de Waterjump was al genoeg over gesproken tijdens het middag eten dat we er in de ochtend eindelijk afgingen. Na een uur van airtime werd er in de namiddag naar golven gezocht waar er een hele namiddag aan golfsurfen en bodyboarden werd gedaan. Zo werd onze ‚rustdag’ uiteindelijk bijna nog actiever dan de andere dagen. Op donderdag werd ook nog een tropisch zwembad verkent na een windsurfsessie en zo werd het een week vol met leuke momenten.

Bedankt aan de zo gemotiveerde deelnemers, mede door jullie werd het weer een geweldig kamp van NGP! Ook bedankt aan de mensen van het Zeil en surfcentrum Brouwersdam om ons zo goed te verwelkomen, tot snel!

 foto1
foto2
foto3
foto3
foto5
foto6
foto7
foto7
foto5
foto6
foto7
foto7

Foto's door: Britt Van der Eyken & Dieter Van der Eyken  

© Britt Van der Eyken - 2013