Nieuws | Meer over ons | Programma NGP | Day Clinic | Verslagen | Contact

Follow us:

Dieter's Day Clinics

Dieter Van der Eyken doet buiten de worldcup varen in Freestyle ook nog aan lesgeven aan gevorderde jonge talenten tijdens the Next Generation Project. Verder geeft hij ook jaarlijks een aantal dagen les aan de windsurfclub in Knokke-heist en wil dit nu verder gaan uitbreiden naar meer verschillende weekend op verschillende plaatsen.

Geen week lange clinic deze keer voor jongere alleen, iedereen mag meedoen zolang je maar kunt planeren en in trapeze kunt varen en dat allemaal mooi op een dag in het weekend.

Het concept is simpel, in plaats van een hele dag les word er 2uur les gegeven in de ochtend, zo weet je precies waar je hele dag lang op moet oefenen en kun je jezelf zo verbeteren op je eigen tempo. Daarbuiten kunnen we zo ook de kosten drukken en ben je ook niet meteen een hele dag kwijt.

Wanneer: De lessen zouden plaats vinden van 10 - 12.30u waarbij er 1 uur theorie is op het strand met enkele oefeningen op het droge (naargelang wat er aangeleerd moet worden). Hierna krijgt iedereen rustig de kans om zich klaar te maken (30 min. ongeveer) om het water op te gaan en er een „praktijk” les te krijgen op het water. Tijdens dit uur geeft Dieter nog verschillende tips en aandachtspunten om aan te werken. Nadat dit uur is gedaan is iedereen vrij nog een hele dag lang te oefenen op wat hij tijdens de 2uur heeft geleerd want uiteindelijk komt het erop neer om zoveel mogelijk te oefenen en met de lessen in de ochtend weet je precies wat je moet doen om te verbeteren.

Waar: spots staan voorlopig nog niet vast, maar overall in Nederland en België is mogelijk, voorstellen zijn altijd welkom. Er zal gewerkt worden met Regio’s waar de clinic zullen plaats vinden naargelang de windsterkte en windrichting. Zeeland en Midden/Noord-nederland staan op de planning voor deze eerste editie’s.

Kostprijs: 30 euro met min. 3 deelnemers en max.8 per les.

Niveau: Van zodra je in Trapeze en voetbanden kunt planeren mag je deelnemen.

Wat kun je aanleren: Bijna alles dat je maar kunt bedenken (zeker in Freestyle), er kan gewerkt worden aan houding, voetpositie, door geplaneerde gijpen, eerste forwards tot de laatste nieuwe freestyle moves, het staat allemaal in de mogelijkheden dus geen enkele reden om niet mee te doen.

Vanaf welke wind gaat het door? 15 - 45 knopen, kan ook doorgaan in minder wind wanneer de trainingsdoelen ook kunnen verbeterd worden in niet - planeer condities . Annulering van de clinic word gedaan via mail of telefoon.

Materiaal: Tijdens de lessen zijn er geen windsurfspullen voorzien, dus eigen materiaal is verplicht tenzij er een samenwerking is met de locale surfclub dan kan dit worden gehuurd maar dit gebeurt apart van de clinic.

Mogelijke datums:

Datum Plaats Inschrijving
    Inschrijvingsformulier

Past het tijdens het weekend voor u niet of zou u graag een prive-les nemen aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met ons en te mailen naar info@ngp-windsurfing.com.

 

© Britt Van der Eyken - 2013