Nieuws | Meer over ons | Programma NGP | Day Clinic | Verslagen | Contact

Follow us:

Welk Jaar?


 

2013

Porto Pollo (Sardinië)
Brouwersdam1 (Nederland)
Brouwersdam2 (Nederland)

Brouwersdam1 (Nederland)

De tweede clinic van de Next Generation Project aan de Brouwersdam dit keer was weer een groot succes. Een nieuwe spot, een nieuwe groep en een nieuw level! Brouwersdam is de homespot van coach Dieter en is de perfect leertuin voor een clinic, helemaal in ZW-wind! De bijna wereld beroemde windsurf pool genaamt het poeltje geeft spiegelvlak water, constate wind en staan diep water, allemaal op 1 plak wat bijleren makkelijk en snel maakt! Het niveau op deze clinic was meer normaal in vergelijking met het extreem hoge level van de vorige clinic in Sardinië in het begin van het jaar. De belangrijkste punten voor deze clinic waren: Gijpen, overstag en helitacks in lichte en sterke wind, verder waren er ook de eerst airjibe pogingen en eerste sail 360.

Buiten de geweldige omstandigheden voor te windsurfen was de rest er rond aan de Brouwersdam zeker zo perfect als de condities met 3 maaltijden per dag in het restaurant van Zeil en surfcentrum Brouwersdam konden we ons volledig concentreren op het lesgeven en eten met zicht op het meer om te zien wat de wind deed voor de volgende sessie. De accommodatie verliep deze keer in tenten op de camping van Port Zeelande wat op 10 min. wandelen is van de spot en een tropisch zwembad heeft waar we niet eens zijn in geraakt door onze drukke dagen!

Uiteindelijk, na 6 dagen clinic met 2 dagen planeer condities, 3 dagen gewone condities en 1 rustdag is het niveau zeer snel omhoog gegaan. De positie op het board tijdens het planeren werd beter, gijpen werden constant, de overstag werd geperfectioneerd bij iedereen en de eerste airjibe werd zelfs bijna geland!! De groep was weer geweldig en op het einde van de week was iedereen moe van de lange week maar vonden ze het ook spijtig dat ze naar huis moesten gaan inclusief de coaches! We willen iedereen van de Brouwersdam bedanken voor hun samenwerking en kunnen niet wachten tot eind augustus (26-31 augustus) voor het 3de camp van NGP!

Bedankt nogmaals aan de geweldige groep die meedeed, hopen jullie allemaal weer snel te zien op een andere NGP Clinic!

Daily Reports
Day one - Brouwersdam1
Day Two & Day Three - Brouwersdam1
Day Four - Brouwersdam1
Day Five & Day Six (Last Day) - Brouwersdam1

 foto1
foto2
foto3
foto3
foto5
foto6
foto7
foto7
foto5
foto6
foto7
foto7
foto5
foto6
foto7
foto7

Foto's door: Britt Van der Eyken  

© Britt Van der Eyken - 2013